ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE "ÇOK ÖNEMLİ BİR DUYURUDUR"

 

            DEĞERLİ VELİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ 20.05.2021 TARİH VE 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ YAZILARI GEREĞİ SİZ DEĞERLİ VELİLERİMİZİN ACİL OLARAK 26.05.2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16.00 KADAR AŞAGIDAKİ BİLGİLENDİRMELERE GÖRE ÇOCUĞUNUZ İÇİN EN İYİ KARARI VEREREK SİZE GÖNDERİLEN DİLEKÇEYİ DOLDURMANIZ GEREKMEKTEDİR VE ZORUNLUDUR.

 

2. DÖNEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DİLEKÇESİNİ DOLDURURKEN DİKKAT EDECEĞİNİZ HUSUSLAR

1.  Dilekçeyi doldurmadan önce E-okuldan çocuğunuzun 1. dönem notları ve 2. dönem yapılan sınavlardan almış olduğu notlara bakınız karşılaştırınız. 

2. Dilekçeyi doldurmadan önce öğretmenizin ve branş öğretmenlerin fikirlerini ve düşüncelerini sorunuz.

3.   Dilekçeyi doldurmadan önce okul idaresine kafanıza takılan her türlü soruyu sorunuz.

4.  Dilekçeyi elden veya dijital ortamda doldurulmuş halde öğretmenize veya okul idaresine en geç 26. 05.2021 Çarşamba günü saat 16.00 kadar teslim ediniz. 

 

DİLEKÇEYİ DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK BELLİ BAŞLI KURALLAR

1- 3 Tercih Hakkınız Var

A) 2. dönem yapılan sınavlardan alınan notların geçerli olmasını isterseniz öğretmeniniz ayrıca 2 adet daha ders içi katılım puanı verecek karnenizde de bu notlar görünecek

B) 2. dönemde yapılan sınavlardan istediğin derslerden notunu yükseltmek istersen  2. bir sınav hakkı verilecek aldığın puan geçerli olup, ayrıca öğretmeniniz 2 adet ders içi katılım puanı verecektir.

C) 2. dönemden hiç bir not istemeyip 1. dönem karnenizdeki notların aynısını isteseniz öğretmeniniz bu notların aynısını 2. dönem için yazarak karne notunuz bu olacak

   

1- Dilekçe vermeyen velilerimizin öğrencilerinin 2. dönem karne notu olarak 2. dönemde almış olduğu yazılı notları geçerli olup , ayrıca 2 adet ders içi katılım puanı verilecektir.

2-Eğer 2. dönem de mazereti nedeniyle veya başka bir sebeple sınava girmemiş notu yoksa 1. dönem notu 2. dönem notu olarak yazılacaktır.

3- 1. dönemde de notu olmayan öğrencilerimize 2. dönem için 2 adet ders içi katılım puanı verilecektir.

ilgililere önemle duyurulur.

23.05.2021 932

Buna göre tüm illerde yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin devam ettiği 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde resmî ve özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki derslerin ölçme ve değerlendirme işlemlerine yönelik olarak;

1. İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda ölçme ve değerlendirme işlemleri ilgi (a) Yönetmelik'te belirtildiği şekliyle yapılmaya devam edilecektir.

2. İlkokul 4 üncü sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılmış olan bir sınavın var olması durumunda;

a) Bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecektir. Sınavı yapılan derslerden başka bir sınav yapılmayacaktır.

b) Bu öğrencilere istemeleri hâlinde ikinci bir sınav yapılıp puanlarını yükseltme fırsatı verilecektir.

c) Bu öğrencilere ayrıca tercih hakkı sunulacak olup istemeleri hâlinde sadece birinci dönem notları ile değerlendirilmeleri sağlanacaktır ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Yukarıdaki durumlardan hangisinin tercih edildiği öğrenci velisinin yazılı veya e-posta yoluyla yapacağı başvuru ile 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne bildirilecek ve ilgili derslerin öğretmenleri ile okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

3. İlkokul 4 üncü sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılmış olan bir sınavın var olmaması durumunda;

a. İkinci dönem için sınavlara katılıp katılmama hususunda öğrencilere tercih hakkı sunulacaktır. İsteyen öğrenciler için sınav yapılacaktır.

b. İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Yukarıdaki durumlardan hangisinin tercih edildiği öğrenci velisinin yazılı veya e-posta yoluyla yapacağı başvuru 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne bildirilecek ve ilgili derslerin öğretmenleri ile okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

 

VELİLERİMİZİN DOLDURMASI GEREKEN DİLEKÇEYİ İNDİRMEK VE DOLDURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

RESMİ YAZI VE KURALLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORULAN SORULAR VE VERİLEN CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İLETİŞİM

Adres:
AŞAĞIFINDIKLI KÖYÜ AŞAĞIFINDIKLI KÜME EVLERİ AŞAĞI FINDIKLI ILKOKULU ORTAOKULU BLOK NO 125 SUNGURLU / ÇORUM


Telefon
(364) 334 2160


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın